Webinar Aanbod (€100 korting)

Cursus kopen

Het In Connectie met je Paard Programma

Het enige online programma in zijn soort dat je precies laat zien hoe je met paarden in vrijheid kan communiceren en de prachtige en oprechte connectie creëert waar je van droomt.

Online programma waarbij je de hulp krijgt van Karine Vandenborre

Iedereen, ook jij, kan een hechte connectie bereiken
en een paard hebben die graag meewerkt en bij je wil zijn.

Ook jij kan leren hoe je tot dat dieper niveau
van communicatie kan komen, zodat je eindelijk de connectie
met je paard kan ervaren waarvan je droomt -
en jezelf en je paard de beste kansen geeft tot succes"

viki BroesViki Broes

Een jaar jaar geleden had ik de gelegenheid om met een kleine Irish Cob kudde te werken aan mijn angst voor paarden. Via onderzoek op Internet kwam ik terecht bij 8 “connectieoefeningen” en startte ik zonder begeleiding mijn eigen Horsefulness experiment met Koby, een Irish Cob merrie van 13 jaar.

Tijdens het “samen zijn” groeiden Koby en ik op korte tijd naar elkaar toe. Ze gaf blijk van oprechte interesse waardoor onze connectie gestart was en ik écht overtuigd werd van de werking van de oefeningen.

Na enkele weken miste ik echter “klank en beeld”, dus ik ging terug naar de website en schreef me in voor het programma “In Connectie Met Je Paard” waarin de focus ligt op video’s met bijhorende uitleg en waar je ook toegang krijgt tot een Facebook groep waarin “gelijkgestemden” ervaringen kunnen uitwisselen in een positieve, constructieve sfeer.

Ondertussen werd de band met Koby op korte tijd intenser en bood de eigenares me aan om haar te kopen. In onze eigen paddock paradise geniet ik nu elke dag met Koby, op een tempo dat voor haar én voor mij past, van het samen zijn, het ont-moeten en de andere connectie oefeningen.

Door de levenslange toegang tot het programma en Karine die kort op de bal ieders en alle vragen beantwoord voelt het alsof je persoonlijk in de wei begeleid wordt. Ik ben fan!

sandraSandra Ruighaver

Ik heb me aangemeld voor het programma, niet omdat ik problemen had met mijn paard Chevy, integendeel, de band tussen mij en Chevy onderling was prima. Onze band was zelfs zó prima dat hij altijd té heftig op mij gefocust was, hij liet zich door niemand anders leiden.

Ik wilde weten hoe dat kon, wat zijn z'n behoeftes, hoe gaat het er in het wild aan toe, ben ík diegene die ervoor zorgt dat hij zich door niemand anders laat leiden, enz ...?

Toen ik starte met Module #1 "Samen Zijn" voelde ik me ongemakkelijk...  Maar na de eerste keer Samen Zijn voelde ik me zo zen, dat had ik nog nooit gevoeld!! Chevy was ook zo intens ontspannen, dat was niet normaal.

Ik heb nu een paardje waar ik écht mee kan lezen en schrijven, welke zich nu ook door anderen laat leiden mede doordat zijn verzorgster nu ook op deze manier met hem omgaat.

Ikzelf vind nu sneller mijn rust én hij hoeft maar een kleine aanwijzing te geven waardoor ik hem snap en hem ook respecteer.

Het programma was voor mij echt alles dubbel en dwars waard!

 

 

Wat is het In Connectie met je Paard Programma?

Het In Connectie met je Paard Programma is een gemakkelijk te volgen stap voor stap online programma die je van thuis kan volgen. Je leert hoe je kan communiceren met je paard via lichaamstaal (de taal die paarden onderling gebruiken). Door het doen van de oefeningen bouw je een sterke connectie zodat je paard vertrouwen heeft in jou en ontwikkel je een heldere communicatie. Je legt de onmisbare basis voor de verdere training en omgang met je paard.

Heel belangrijk is dat alles gebeurt in vrijheid, want dat is de meest natuurlijke manier voor een paard om nieuwe dingen te leren. Je krijgt instant respons van je paard.

De nadruk ligt op het werken zonder dwang en mijn doel is om je te coachen tot een zelfstandig denkend en handelende trainer en partner voor je paard.

De cursus is opgebouwd uit 10 modules en in de Module Algemeen leer je o.a. meteen hoe je in jezelf de energie kan opwekken die je wil zien in je paard. Alleen al deze techniek kan een wereld van verschil maken in de training van je paard. Dat gecombineerd met de "Hier & Nu"-Techniek die je zal ontdekken in de Webinars+ sectie zal er voor zorgen dat je een zelfverzekerde en bewuste trainer wordt.

Daarna gaan we verder met de volgende modules en leid ik je doorheen al de connectie-oefeningen van Horsefulness Training. Je krijgt video's , pdf's, werkschema's en mp-3's. Hierbij kan je overal je vragen stellen en ik beantwoord ze binnen de 3 dagen, meestal nog de dag zelf. Zo sta je er niet alleen voor en krijg je de feedback die je nodig hebt.

Om het af te maken krijg je ook nog toegang tot de Bonus Module over Grondwerk zodat je een start kan maken met het Grondwerk volgens Horsefulness Training.

Wil je nog meer weten? Lees dan even heel deze pagina door.


Voor wie is dit programma geschikt?

Dit is een programma die de essentiële kennis bevat om een connectie en volwaardig partnership met je paard op te bouwen. Je zal een partnership hebben op basis van vertrouwen, vriendschap en heldere communicatie. Dit zorgt ervoor dat je ook tijdens het grondwerk of rijden sneller vooruitgang maakt en meer kwaliteit ervaart.

Het In Connectie met je Paard Programma is geschikt voor:

 • Zowel de beginnende als ervaren paardeneigenaar
 • Zowel de hobbymatige paardeneigenaar als de professional
 • Paarden van elke leeftijd, van veulen tot bejaard
 • Paarden van ongeacht welk trainingsniveau
 • Paarden van ieder ras, groot of klein
 • Ongeacht welke discipline je beoefent met je paard: grondwerk, buitenritten, dressuur, jumping, eventing, mennen,...
 • Mensen die een coach bij de hand wil hebben die hen begeleidt, raad geeft en motiveert wanneer ze dat nodig hebben

Dit online programma is opgebouwd op een stap voor stap wijze die eenvoudig haalbaar is voor iedereen. Je hoeft helemaal geen ervaren "paardenmens" of natuurtalent te zijn. De technieken, kennis en tips die je van mij krijgt zijn eenvoudig te begrijpen en toe te passen. Je volgt het programma op je eigen tempo en het tempo van je paard. Je krijgt van mij levenslang toegang, 24/24, 7/7, dus je begint of komt terug wanneer jij dat wil.

Heb je vragen bij een bepaalde oefening? Geen probleem, je krijgt van mij feedback binnen de 3 dagen zodat je niet komt vast te zitten.

Nogmaals, het maakt niet uit welke discipline je beoefent. Of het nu grondwerk, buitenritten, dressuur, jumping, eventing, mennen of … is, dit programma zal je meer kwaliteit laten ervaren in wat je ook doet.


Je kan vandaag al beginnen

Na betaling kan je meteen aan het programma beginnen.

We bieden ook de mogelijkheid om jouw investering te spreiden over 6 of 12 maanden. Zo kan je al starten voor €36.

Klik op de knop hieronder om de cursus aan te schaffen.

Cursus kopen

Dit programma heeft een geld-terug-garantie. Dus als je om één of andere reden niet helemaal tevreden bent, dan maak je dat kenbaar binnen de 10 dagen na aankoop. Jouw investering wordt dan integraal teruggestort zonder dat je me uitleg bent verschuldigd.

Jessica:

"Ik heb lang getwijfeld, maar ben heel erg blij
dat ik uiteindelijk beslist heb om me in te schrijven. Want vandaag heb ik voor de eerste
keer dat ik mijn paard heb, écht contact gevoeld! Na het beluisteren van de mp3 opname
uit de eerste module ben ik met al jouw tips naar de weide gegaan, en mijn paard die anders heel
afstandelijk is, bleef bijna een uur lang naast mij staan. Het was geweldig! Dank je wel!"

Waarom is deze cursus waardevol voor jou?


Als paardeneigenaar herken je wellicht 1 of meerdere situaties?

 • Je wil je paard uit de weide halen om te gaan trainen, maar van zodra je paard je ziet aankomen met een halster in je hand rent het snel de andere kant op. Je voelt je afgewezen terwijl je het allemaal zo goed bedoelt...
 • Je paard heeft angst van mensen, door vroegere traumatische ervaringen en ondanks dat je heel veel zorgen en liefdevolle aandacht geeft aan dit paard, blijft er zelfs nog naar jou toe een vorm van afstandelijkheid en wantrouwen bestaan. Je wil dit paard zo graag helpen om weer vertrouwen te vinden in de mensen en de wereld om zich heen en het raakt je dan ook diep in je hart dat je jouw paard onvoldoende kan helpen om weer open te bloeien...
 • Jouw paard kan heel opdringerig zijn en durft soms zelfs te bijten, waardoor je best wel bang kan worden. Je weet niet hoe je dit op een paardvriendelijke manier kan aanpakken. Mensen geven je de raad om hem een tik te verkopen, en omdat je geen ander alternatief kent, volg je deze raad soms op...
 • Je hebt een grote passie voor paarden en je hebt dan ook al verschillende lessen en workshops gevolgd. Meer en meer begin je je echter vragen te stellen bij sommige "technieken" die als "natuurlijk trainen" worden voorgesteld. Je merkt inderdaad wel aan je paard dat het "gehoorzaam" is, maar tegelijkertijd voel je niet altijd goed bij de manier waarop dat verkregen wordt. Je vraagt je soms af of het echt allemaal zo moet of dat er misschien ook een andere werkwijze is waar zowel jij als je paard je goed kunnen bij voelen, waarbij gehoorzaamheid niet het enige is wat belangrijk is.
 • Wanneer je traint met je paard -in vrijheid of aangelijnd - is het heel moelijk om de aandacht van jouw paard te krijgen. Wat je ook probeert, het lijkt wel alsof je paard in alles en nog wat geïnteresseerd is, uitgezonderd in... jou. Je zou hier graag een oplossing voor vinden zodat jouw paard minder gefixeerd is op zijn omgeving en meer belangstelling krijgt voor jou!
 • Tijdens de omgang en training moet je zelf héél veel doen om toch weinig reactie te krijgen van je paard of je paard reageert hélemaal anders op je hulpen dan wat de bedoeling is (gaat tegen je hulpen in, loopt weg, wordt boos, ...) Sommige mensen zeggen dat je paard dominant en koppig is en dat je jouw paard dus strenger moet aanpakken, maar dat geeft alleen maar het omgekeerde resultaat... Je droomt ervan om subtiel en toch helder met je paard te kunnen communiceren, zodat het leuk is om samen dingen te doen, maar nu voel je vooral ongeduld en frustratie...

Op deze manier ga ik je helpen

 • Je zal ontdekken hoe je met veel minder te doen, nl "niets", tóch veel meer vertrouwen van je paard zal krijgen en nieuwsgierigheid zal aanwakkeren. Ik zal je het belang laten ervaren van het "niets doen" als fundament van alles wat je verder onderneemt met je paard en als begin van élk probleem dat je wil zien op te lossen (en dat is géén overstatement!!).
 • Ik zal je tonen hoe je jezelf assertief kan opstellen naar een paard toe zonder hem het gevoel te geven dat je brutaal bent en onrespectvol.
 • Ik zal je leren hoe je ervoor kan zorgen dat jouw paard zich goed voelt bij jou en weet dat je hem respecteert en zijn mening laat uiten zonder gevolg, hoe je kan afwisselen tussen zelf leiderschap neerzetten en de leiding aan je paard geven, hoe je kan omgaan met dominant of defensief gedrag zonder het paard zijn vertrouwen te schenden, hoe je een diepe(re) connectie kan ontwikkelen samen, en nog veel meer....
 • Ik zal je leren hoe je de signalen van je paard moet interpreteren, hoe je zijn lichaamstaal kan lezen, hoe je de grenzen van je paard kan respecteren en hoe je met je eigen lichaamstaal met je paard kan praten. Ik zal je dus leren hoe je subtiel en toch helder kan communiceren met je paard zodat jullie elkaar begrijpen en dus ook beter kunnen samenwerken!
 • Ik zal je leren hoe je kan omgaan met de persoonlijke (paardse) gevoeligheid van jouw paard, en hoe je je kan aanpassen aan de situatie van het moment. Door je aan te passen aan het individuele karakter van jouw paard groeit het wederzijds vertrouwen en dat zorgt voor een hele sterke relatie!
 • Je ontdekt hoe je ervoor kan zorgen dat jij "interessant" wordt voor jouw paard, hoe je de belangstelling van jouw paard kan wekken zodat het aandachtiger wordt en meer werkwilligheid gaat tonen. Dat zal ervoor zorgen dat alle andere trainingen die je verder nog doet met je paard ook beter zullen verlopen!
 • Door samen met jouw paard dit pad op te gaan zal ook jij een positieve persoonlijke ontwikkeling ervaren: herwonnen zelfvertrouwen, meer innerlijke rust, verhoogde assertiviteit, leren loslaten van verwachtingen, aangescherpte intuïtie ... zijn enkele van de vele positieve veranderingen die kunnen onstaan door het volgen van dit programma!
 • Maak gebruik van mijn kennis en jarenlange expertise en bespaar jezelf frustratie, tijd en geld. Op die manier voorkom je dat alles bij het oude blijft of dat dingen nog slechter worden. Ik heb het moeilijke werk al voor jou gedaan zodat jij nu meteen vooruitgang kan maken samen met je paard.

Karen Smets

Een paar maanden geleden, zaten mijn paard en ik vast in een vicieuze cirkel van allerlei slechte gewoontes. We begrepen mekaar niet en waren allebei erg gefrustreerd. Hem van de weide halen was altijd een heel karwei. En hij trok zich vaak los tijdens het borstelen of het zadelen. Hij vertrouwde mij niet.

Dankzij dit fantastische programma is de relatie met mijn paard helemaal veranderd! Ik hoef hem helemaal niet meer te vangen in de weide, hij komt steeds vrolijk, al hinnikend, op mij toegestapt. Ik hoef hem ook niet meer vast te maken, want hij trekt zich niet meer los. Hij blijft gewoon bij mij staan.

Ik was bang dat eens we weer aan het rijden zouden beginnen, hij weer wantrouwiger zou worden, maar dat gebeurde niet. In tegendeel, hij is veel geconcentreerder op alles wat ik hem vraag en op wandeling vertrouwt hij erop dat ik wel weet wanneer hij bang moet zijn en wanneer niet.

Het is zo aangenaam om alles zonder stress te kunnen doen. Eindelijk zijn we in een positieve spiraal beland. We hebben allebei heel erg veel plezier in de connectie - oefeningen. Niet alle oefeningen gingen onmiddellijk goed, maar Karine wist altijd raad!

Dankzij dit fantastische programma heb ik op enkele maanden tijd een band kunnen opbouwen met mijn paard waar ik voordien alleen maar van kon dromen!

Marja FeijenMarja Feyen

Je hebt online je persoonlijke coach, die heel veel ervaring heeft, die rustig is en op een constructieve manier les geeft en die op afstand met al je vragen altijd voor jou beschikbaar is met haar gehele team.

Je kunt alles in je eigen tijd en tempo toepassen en je kunt altijd vooruit en ook weer terug. Karine geeft je inzicht in je beperkingen, die je beter kunt accepteren zonder boos te worden en dat er iedere dag weer een nieuwe dag is om opnieuw te beginnen. Er staan heel veel praktische tips op die je meteen kunt toepassen.

Het programma is voor iedereen te  begrijpen, door het zien, door te lezen en de protocollen die je gemakkelijk mee kunt nemen naar de paarden.Karine maakt gebruik van de modernste communicatietechnieken. Het paard staat centraal en op een liefdevolle manier kun je in de omgang met hen nog wat mentaal sterker worden, het is een manier zoals je als mens ook graag behandeld wilt worden.

Ik kan geen verbeterpunten aandragen, dit programma zou in de gehele wereld wil je diervriendelijk vooruitgang boeken een voorbeeld moeten zijn.

Wat ik er van geleerd heb:

Beter inzicht gekregen in de lichaamstaal van mijn paarden.Ik genoot altijd al van mijn paarden, maar ik ben nog meer gaan genieten om met ze samen te zijn en dat er niets hoeft, dat je met minder moeten meer kunt bereiken. Moest ik mijn paarden in het begin met halster nog uit de wei halen, nu volgen ze mij of komen ze vanzelf.

Ik ben rustiger geworden.

Ger Huiszoon

Mijn man en ik leren heel veel van de video's en de uitleg. Het is een openbaring om te beleven en te ervaren dat paarden ongelooflijk intelligente wezens zijn en dat je er zo veel meer mee kan doen. Het contact met je paard is wat mij betreft heel belangrijk zo niet het belangrijkst.

Tijdens je 'cursus' heb ik helaas van een paard afscheid moeten nemen. Dat was zwaar, maar de lessen van het "In Connectie met je Paard Programma" gaven mij toch de kracht om met onze oude merrie het programma verder uit te werken. Je prachtige en vreugdevolle uitleg hebben mij heel veel goeds gedaan en ook veel bijgebracht.

Ursula Hamerling

Ik ben heel blij dat ik dit programma volg. Ik ben bezig met de oude e-pony van mijn dochter, omdat zij er te weinig tijd voor heeft. Ik had totaal geen band met hem, ik was zelfs soms bang van hem, want hij kwam naar mij toe met zijn oren in de nek...

Sinds kort volg ik dus dit programma. Wat heerlijk... ik krijg meer vertrouwen in hem en hij in mij. Als ik aankom dan staat hij al bij het hek te wachten en hinniken, zo van: "lekker we gaan weer wat doen" Soms doe ik ook niks en ga ik heerlijk in de rijbak zitten zitten en genieten.

Het programma is goed te volgen, eerst de video en dan het pdf file wat ik uitprint en in een map bewaar. De reacties die Karine aan de mensen teruggeeft op hun vragen, daar leer je ook veel van.

Kortom: het is een fijn programma om te volgen, een echte aanrader!

Karen en AciertosKaren Vandamme

"Ik vind het "In Connectie met je Paard" programma echt een super initiatief van Karine. Met de video's, pdf's en werkschema's wordt er echt een grondig beeld geschetst van iedere oefening waardoor je het eigenlijk niet meer verkeerd KAN doen.

Heel duidelijk en gestructureerd!

Ik was al eerder bezig met het vrije werk, maar ik ben blij dat ik dit programma toch nog kan raadplegen, want soms zijn er periodes dat je even niet meer met het Vrije werk bezig bent en dan is het na die tijd wel handig om nog eens opnieuw de oefeningen te overlezen.

Voor mij heeft het Vrije Werk echt een nieuwe wereld geopend... Mijn paard en ik zijn echt maatjes geworden en dat is wat ik altijd al wilde!"

 

Wilma Van der Wielen

"Karine, ik volg elke module. Fijn dat er telkens een paar weken tussen zit.
Het geeft me nog meer zelfvertrouwen om samen met het paard samen te zijn.

Ik voel dat ik er een grote voldoening uithaal. Te zijn en hiervan te genieten.
Kijken wat er ontstaat, zodat het voor mij en het paard prettig aanvoelt.
Me rustiger voel, omdat je het meer en meer gaat begrijpen en vooral voelen.

De cursus is mooi in elkaar gezet en overzichtelijk.

Ik voel menselijkheid en dat is fijn. In de manege zien mensen hoe ik bezig ben en onbewust veranderen situaties in de manege. Er is meer zachtheid gekomen tussen mens en dier en tussen elkaar. Ik doe mijn training en soms kijken mensen en vragen ernaar.

Karine, ik geniet om het te bekijken en in de praktijk te brengen."

Dankjewel hiervoor.
Namasté

 

HFN3,1Marga Klok

Bedankt voor alles, dit programma is heel erg waardevol.
Hoe Vidir op mij reageert, daar kon ik voorheen alleen van dromen,
en dat binnen de 2´maand dat hij nu bij me is.

Dit staat voor je klaar binnenin het
"In Connectie met je Paard Programma"

 • Het programma bestaat uit 10 modules (inclusief de Bonusmodule) en je vindt er:

Video's

In het In Connectie met je Paard Programma krijg je per module video's met duidelijke stap voor stap instructie. Je kan de video's zoveel bekijken als je wil zodat op je eigen tempo kan leren. Zodra je een vraag hebt kan je die meteen stellen onder de video en deze wordt heel snel beantwoord door mij persoonlijk.

Naast de gewone praktijkvideo's laat ik je ook meekijken naar interessante lessen met studenten waar je heel veel van opsteekt.

Alle video's zijn te bekijken op pc, laptop, i-pad,...
Je kan de "les" dus meenemen tot bij je paard!


Extra hulpmiddelen en tips

Naast de video's heb je ook toegang tot pdf's met extra verhelderende tips, werkschema's, ... die ervoor zorgen dat je niet verkeerd kán gaan. Ik ondersteun je op alle vlakken.


Feedbacksessies

Per module is er een opgenomen feedbacksessie voorzien. Dit is een opname van een live feedbacksessie, maar waarbij jij nog steeds vragen kan stellen. Je wordt ook nog enkele keren per jaar uitgenodigd voor een live feedbacksessie, waar jij dus al je vragen rechtstreeks aan mij kan stellen.

Dit zegt Hetty tijdens één v.d. sessies: hetty over het webinar


Op elk moment en onbeperkt je vragen stellen

Onder elke video en pdf kan je ONBEPERKT jouw vragen stellen waarop ik je ALTIJD een antwoord zal geven!

Als er dus iets is waar je het moeilijk mee hebt of je twijfelt over een bepaalde situatie of gedrag van je paard, dan kan je dat meteen aan mij vragen.

Je hebt doorheen het programma dus altijd iemand bij de hand die je verder helpt!


En, je geniet ook van deze waardevolle bonussen!

Levenslange toegang en feedback!

Dit programma bestaat uit 10 modules(inclusief bonusmodule) die stap voor stap gegeven worden.
De totale duur beslaat meer dan 4 maanden.

Maar..., deze cursus is niet slechts 6 maanden of 1 jaar toegankelijk, maar gewoonweg levenslang!
Dit betekent dat je steeds kan terugkeren naar de cursus wanneer je maar wilt. Je hoeft dus niet te gaan stressen omdat het programma bijna ten einde loopt.  Je kan het ook op elk moment weer hervatten, bv na een periode waarin je geen tijd vond om het programma verder te volgen of als je het nu met een ander paard wil volgen!

+ Ik bied je levenslang feedback. Dit wil zeggen dat je dus levenslang vragen kan blijven stellen als je voor een uitdaging staat met je paard. Zo wordt je op elk ogenblik ondersteund.

Toegang tot een deel van het Groundwork Program

Als je alle modules hebt doorlopen krijg je als bonus ook nog toegang tot een deel van het Horsefulness Groundwork Program.

Want hoe kan je nu deze manier van werken in vrijheid ook gaan toepassen terwijl je het paard leidt aan een halster en touw, wanneer het niet meer zo vrij is, letterlijk gezien?

Hoe gaat het verder, waar moet je op letten, waar moet je rekening mee houden en nog veel meer zal je leren in deze waardevolle bonus!

Je ontdekt er onder andere:

 • het wat & waarom van Horsefulness Grondwerk en de connectie tussen Het Vrije Werk en Grondwerk
 • waarom trekken aan het hoofd van je paard spanning veroorzaakt en wat je dan beter wel doet ipv trekken
 • hoe je je persoonlijke bubbel op een vriendelijke maar wel duidelijke manier kunt tonen terwijl je je paard leidt
 • het belang van de 3 leidposities
 • hoe je je paard kunt helpen om rustig te worden door te groomen en aan te raken in verbinding
 • hoe je je paard de kalmerende oefening "hoofd laag" kan aanleren
 • het verschil tussen "controlerende" en "motiverende" drijvende hulpen en hoe op een correcte manier motiverende hulpen te gebruiken.

Toegang tot de geheime Facebookgroep

Je krijgt ook toegang tot de geheime facebookgroep exclusief voor leden van het programma.
Hier kom je in contact met andere leden en kan je onderling elkaar helpen door jullie eigen ervaringen. Ook over de andere delen van het Horsefulness systeem kan je vragen stellen en antwoord krijgen.

Uitnodiging tot live feedbacksessies

3x per jaar krijg je een uitnodiging tot een live feedbacksessie zodat je me live al je vragen kan stellen.

Start vandaag nog

Na betaling kan je meteen aan het programma beginnen.

We bieden ook de mogelijkheid om jouw investering te spreiden over 3 maanden. Zo kan je al starten voor €99.

Klik op de knop hieronder om de cursus aan te schaffen.

Cursus kopen

Dit programma heeft een geld-terug-garantie. Dus als je om één of andere reden niet helemaal tevreden bent, dan maak je dat kenbaar binnen de 10 dagen na aankoop. Jouw investering wordt dan integraal teruggestort zonder dat je me uitleg bent verschuldigd.

Liesbeth:

"Karine, het programma is meer dan interessant!
De video's zijn duidelijk en goed te volgen, de pdf's zijn heel verhelderend.
Ik heb in deze cursus meer geleerd over paarden
dan in al de jaren dat ik met paarden omga!"

Wolter Moorman:

"Ik ben al meer dan 20 jaar met paarden bezig en pas, wat mij past, toe van
de ervaringen van Monty Roberts, Pat Parelli, Tellington Jones en vele anderen.
Maar deze wijze van omgaan met paarden zoals door jou aangereikt vind ik subliem
en zeer waardevol als aanvulling op alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan.
Ook anderen die ik hier mee confronteer reageren enthousiast.
Ik zou zeggen: gewoon doorgaan; onze paarden verdienen het."

Dorine

Hallo Karine, Ik ben blij dat ik me heb ingeschreven voor dit programma. Ik ben erg onzeker en heb weinig zelfvertrouwen en natuurlijk voelt mijn paard dat ook. De modules zijn heel leerrijk en voelen aan als een soort therapie voor mens en paard. Wat ik gelezen en gehoord heb van je brengt rust over, echt heel fijn. Ik wil je bij deze hartelijk bedanken!

karine-vandenborreDoorheen de vele jaren (sinds 1996) als instructeur en trainer van paarden heb ik heel veel geleerd en ik blijf me verder ontwikkelen dag na dag. Ik heb geleerd door mezelf continu bij te scholen en dingen uit te proberen, fouten te maken, maar dankzij dat heb ik geleerd wat werkt, wat niet werkt, en heel belangrijk, wat de valkuilen zijn waarmee paardeneigenaars en trainers het meest te maken krijgen. Ik weet dus heel goed hoe het voelt om onzeker te zijn, te twijfelen en stress te ervaren over je paard en de training.

Gedurende al deze jaren van onderzoeken en het opdoen van kennis en ervaring heb ik ontdekt dat als je op zoek bent naar een volwaardig partnership met je paard 2 dingen onmisbaar zijn. Die 2 dingen zijn COMMUNICATIE en CONNECTIE. Connectie is de basis van alles, dit is trouwens al aangetoond door wetenschappelijk onderzoek. En, met een verkeerde communicatie (lichaamstaal) kom je zonder twijfel in de problemen.

Mijn doel is dus om jou te beletten dezelfde veel voorkomende fouten(die ik vroeger ook nog heb gemaakt) te maken. Dat doe ik door mijn kennis en ervaring met je te delen binnenin het In Connectie met je Paard Programma waar ik jou en je paard persoonlijk begeleid.

Want, iedereen kan leren om op een voor het paard duidelijke manier te communiceren!

Lees Hier onze Veel Gestelde Vragen

“Ik heb een miniatuur paard / trekpaard / draver/ kweekmerrie / hengst / oud paard / jong paard /… Is dit programma geschikt voor dit type paard?”

Het Vrije Werk met zijn 8 connectie-oefeningen is gebaseerd op de natuurlijke manier van zijn en communiceren van paarden. Dus in het programma leer je hoe je kan communiceren en connecten met je paard op de meeste natuurlijke manier. Dus of je paard nu groot is of klein, jong of oud, hengst of merrie, … jouw paard spreekt nog steeds dezelfde taal als alle andere paarden.

In het progamma doen allerlei types paarden mee, van verschillende rassen, leeftijden, hoogtes, karakters,… De eigenaren van deze paarden leren allemaal hoe ze deze werkwijze kunnen toepassen en dit met zeer goede resultaten!
Dus, mijn antwoord op deze vraag is: JA, dit programma is echt geschikt voor elk type paard, dus ook jouw paard!

“Is het programma geschikt voor een groen en onopgeleerd paard?”

Dit programma is zonder enige twijfel geschikt voor groene en onopgeleerde paarden. Ondertussen zijn er al heel wat mensen die deze methode van werken in vrijheid toepassen met hun jonge paard, zelfs met veulens, en de resultaten zijn zéér goed. Deze mensen vertellen mij dat hun veulen/jong paard meer mensgericht geworden is, kalmer is en gemakkelijker in de omgang. Het is ook zo dat ze veel sneller nieuwe zaken leren.

Ik raad je dus echt aan om zo vroeg mogelijk te starten met deze manier van omgaan met je paard zodat alles wat je later nog gaat doen zoals grondwerk, trailerladen, zadel- en ruitermak maken veiliger, rustiger, gemakkelijker en met meer vertrouwen zal verlopen.
En je hoeft zeker niet bang te zijn dat je je jong paard zal overbelasten, want alles gebeurt in vrijheid, en het paard zal jou duidelijk tonen wanneer het wil stoppen met de vrij werk sessie.

“Mijn paard bijt / slaat met de achterbenen / is angstig / vertrouwt mij niet / sluit zich af / vertoont dominant gedrag / is opdringerig. Zal het In Connectie met je Paard Programma mij helpen bij het oplossen van deze problemen?”

Eén van de belangrijkste redenen dat ik dit programma ontwikkeld heb is om mensen en paarden te helpen bij het oplossen van dit soort problemen. Dus problemen in hun relatie en “gedragproblemen”.
Je moet weten dat ik al meer dan 20 jaar met “probleempaarden” werk. Sommige van hen waren/zijn verkeerd getraind, anderen ernstig getraumatiseerd. En ik heb geleerd dat Het Vrije Werk met zijn 8 connectie-oefeningen de beste manier is om deze paarden te helpen om deze problemen te overwinnen.

Veel mensen die starten met Het Vrije Werk hebben al alles geprobeerd om de problemen die ze ondervinden met hun paard te overwinnen. Deze werkwijze is hun laatste hoop. Maar door de 8 connectie-oefeningen toe te passen en te leren communiceren op de meest natuurlijke manier kunnen ze nu een echte connectie opbouwen. Ze krijgen inzicht in de problemen die ze ervaren en ze zijn in staat deze problemen aan te pakken en hun paard weer gelukkig te maken.

Dus ik kan je met zekerheid zeggen dat deze problemen opgelost kunnen worden door het In Connectie met je Paard Programma te volgen.

“Ik zie mezelf als een beginner, want ik heb nog nooit in vrijheid met een paard gewerkt en ik heb onlangs pas mijn eerste eigen paard gekocht. Ik twijfel om in het programma te stappen omdat ik niet zeker ben of ik wel genoeg ervaring heb om in vrijheid met mijn paard te werken. Zal ik wel in staat zijn om het geleerde toe te passen?”

Ik geef les in deze werkwijze aan paardenmensen van echt alle niveau’s, van echte beginners, tot heel ervaren paardentrainers. Wat ik gemerkt heb gedurende al deze sessies is dat het geschikt is voor iedereen, dus ook voor mensen die net beginnen en dus nieuw zijn in de paardenwereld..

Het grote voordeel van beginner zijn, is dat je van bij het begin al leert om op een respectvolle en paardvriendelijke manier met paarden om te gaan. Je leert je paard te begrijpen en je leert hoe ermee te communiceren. Op deze manier voorkom je problemen in de –nabije- toekomst. Dus dit programma zal jou en je paard de perfecte start geven!

Bovendien coach ik jou in dit programma echt stap voor stap en ik geef jou duidelijke instructies via video, tekst, audio en live-feedbacksessies. Ik geef jou steun overal waar je die nodig hebt, want ik geef antwoord op elke vraag die je hebt. Ik steun je dus daar waar je me nodig hebt. Ook in de gesloten facebookgroep exclusief voor leden kan je je foto’s en video’s posten, die ik dan kan bekijken en waar ik feedback op kan geven.

Dus, ik kan met zekerheid zeggen, dat wanneer je nog geen ervaring hebt met Het Vrije Werk of met paarden in het algemeen, dat dit het programma is die je nodig hebt! Ik zal je 100% steunen en begeleiden, dat is een belofte mijn belofte aan jou.

“Ik heb al ontzettend veel ervaring met paarden. Is dit programma dan wel interessant voor mij? Zal ik genoeg nieuwe dingen leren?”

De concepten in dit programma zijn anders dan wat je meestal gewoon bent om te horen/te zien/te leren in andere methodes. Je zal zeker veel nieuwe dingen leren en een nieuwe kijk ontwikkelen op bepaalde situaties en problemen met je paard. Het zal de manier veranderen waarop je paarden gaat trainen.

Zelfs al ben je dus erg ervaren, dan nog zal dit programma een verrijking zijn op wat je nu al kent en doet. Het zal zorgen voor een uitbreiding van je kennis en vaardigheden. Want het is belangrijk te beseffen, dat ook als zeer ervaren horse(wo)man, je nog steeds uitdagingen kan tegenkomen met je paard(en), maar net omdat dit programma zo interactief is, kan ik je daarin persoonlijk begeleiden.

Dit programma biedt een solide basis die veel paardenmensen/paardentrainers missen. Dit is de basis die ervoor zal zorgen dat ook je grondwerk en rijden zal verbeteren, want je paard zal je meer en meer vertrouwen, je steeds beter begrijpen en het zal dus veel gemotiveerder zijn om met jou samen te werken. Alles wat je leert in dit programma zal je kunnen meenemen in alles wat je verder nog onderneemt met je paard.

Bovendien maken veel mensen die deze werkwijze volgen een grote ontwikkeling door op persoonlijk vlak: meer zelfvertrouwen in de omgang met paarden, meer innerlijke rust, assertiviteit, leren loslaten van verwachtingen, ontwikkeling van de intuïtie,… Dat zijn een paar voorbeelden van positieve veranderingen die mogelijk zijn als je het In Connectie met je Paard Programma volgt.

“Mijn droom is om dressuur te rijden / jumping te doen / … Zal dit programma mij hier mee helpen?”

In dit programma gaat het niet over rijden, dus je vindt er ook geen video’s over. Dit programma gaat over het omgaan en communiceren met je paard in vrijheid. Als jij dus op zoek bent naar videolessen over rijden, dan is dit programma niet geschikt voor jou.

Maar, mijn mening is wel dat wanneer je je paard wil berijden, het heel belangrijk is dat je een sterke connectie hebt. Het is ook belangrijk dat je een heldere communicatie ontwikkelt hebt met je paard. Alleen dan zal jouw paard je begrijpen en graag bij je zijn. Alleen dan zal je ook het allerbeste team kunnen zijn tijdens het rijden.
Mijn ervaring is dat wanneer je het In Connectie met je Paard Programma helemaal doorlopen hebt, alle andere trainingsonderdelen beter zullen verlopen, dus ook het rijden. En dat is ondertussen ook de ervaring van heel veel van mijn studenten.

Dit is voor mij het bewijs dat Het Vrije Werk echt de basis is, het fundament, van alles wat je nog zal ondernemen in de toekomst met je paard. Net zoals een huis een stevig fundament nodig heeft om sterk te zijn, heeft de training van je paard ook een stevig fundament nodig en dat kan je doen dmv Het Vrije Werk en de 8 connectie-oefeningen waar je alles over leert in dit programma. Alles wat je leert in het CPP, zal je meenemen in het rijden.

“Ik beoefen al een andere methode met mijn paard, kan ik dit combineren?”

Als dit betekent dat jij round-pens of picadeiro’s gebruikt om in vrijheid te werken, dan moet ik eerlijk zeggen dat dit niet kan gecombineerd worden met deze werkwijze. Dus als je goede resultaten wil, dan zal je moeten stoppen met het werken in kleine ruimtes zoals een round-pen of picadeiro.
Maar, als je grondwerk doet of rijdt volgens een andere methode die verschilt van Horsefulness Training, dan kan je alles wat je leert in dit programma zeker combineren met wat je al doet.

Er nemen verschillende ervaren paardenmensen deel aan het programma die ook al lang een andere methode volgen. Ze vertellen mij dat wat ze leren in dit programma hen veel nieuwe inzichten en een vernieuwende kijk op het trainen van paarden geeft. Hun eigen manier van omgaan met paarden en trainen van paarden wordt er op een positieve manier door beïnvloedt.

Waarschuwing: Wat wél regelmatig voorkomt is dat mensen bij het volgen van het programma zich meer en meer bewust worden van het feit dat sommige van de technieken die ze toepassen eigenlijk niet zo paardvriendelijk zijn als ze dachten… Voor veel mensen is dit programma dus een echte eye-opener en voor sommigen zelfs heel confronterend…
Maar, volgens mij kan dat alleen maar positief zijn, omdat het je laat groeien als horse(wo)man.

“Ik vind dit super interessant en ik wil dit heel graag leren, maar ik heb geen eigen paard. Kan ik dit programma ook volgen met het paard dat ik huur op de manege en dat door veel mensen verzorgd en bereden wordt? Zal ik wel een echte connectie kunnen opbouwen met dit paard?”

Hierop is mijn antwoord, zonder twijfel: JA, je kan een connectie opbouwen met een paard waar ook veel andere mensen mee omgaan.
Paarden hebben het vermogen om 1 bepaalde persoon te herkennen uit een hele grote groep mensen. Ze kunnen ook een sterke band opbouwen met iemand, als die persoon tijd met hen doorbrengt en op een juiste manier met hen communiceert.

Er zijn verschillende mensen in het programma die geen eigen paard hebben, maar werken met een paard (of paarden) van bv de manege. Ze merken dat sinds ze deze methode toepassen met “hun” paard, het paard anders reageert op hen dan op de anderen die met datzelfde paard omgaan/rijden. “Hun” paard komt naar hen toe als ze aankomen en het is gewilliger en kalmer in hun aanwezigheid.

Ik kan je alleen maar aanraden om dit programma ook te volgen als je een paard huurt, want het is heel goed voor het welzijn van een manegepaard een diepe connectie op te bouwen met iemand. Veel manegepaarden zijn niet echt gelukkig in hun leven, dus als jij met zo’n paard een diepe band kan opbouwen, dan zorg jij voor meer leuke momenten en kleur in het leven van zo’n paard. Manegepaarden verdienen dit net zoveel als elk ander paard, misschien wel meer…

“Elk paard is anders. Hoe werkt dat dan met zo’n online cursus?”

Het Vrije Werk en de 8 connectie-oefeningen is een heel dynamische manier om met paarden te werken en in het programma leer ik je hoe je kan rekening houden met het individuele karakter van je paard.
Daarover gaat het precies: Wat heeft JOUW paard nodig? Daar leg ik ook de nadruk op in dit programma, iedereen zou zijn paard moeten respecteren zoals het is en rekening houden met het paard zijn persoonlijke manier van zijn en doen. In het programma ontdek je dus hoe je kan omgaan met al die verschillende reacties, gedragingen, uitdagingen, …

Ook omdat je steeds je eigen verhaal kan vertellen en al je vragen kan stellen, leer ik jou en je paard steeds beter kennen en kan ik jullie individueel advies geven.
Daarnaast kan je ook de tijd nemen die jij en je paard nodig hebben. Je hoeft helemaal niet het programma in 1 keer te doorlopen binnen de 4 maand. Je hebt levenslang toegang tot het programma én je kan levenslang jouw vragen blijven stellen.

Bovendien krijg je ook toegang tot de gesloten facebookgroep exclusief voor leden waar je je foto’s en video’s kan plaatsen en daar kan ik je daar feedback op geven.

“Is dit te vergelijken met de Parelli manier van in vrijheid werken of een andere bekende methode?”

Het In Connectie met je Paard Programma is heel anders dan wat je over het algemeen kent. En het is zeker hélemaal anders dan het werken in vrijheid volgens de Parelli-methode.

Het is een uniek programma, het geeft je een heel andere kijk op paarden en hun training. Er wordt komaf gemaakt met verschillende mythes die nu nog veel voorkomen in de paardenwereld.
Met het werken in vrijheid volgens de Horsefulness Training zal je een andere manier van omgaan en communiceren met je paard ontwikkelen.

“Op dit moment heb ik niet voldoende tijd om te oefenen.”

Vanaf het moment dat je in het programma stapt, krijg je levenslang toegang. Dus als je op dit moment geen tijd hebt, en je kan bv slechts over 6 maand ermee starten, dan is dat perfect mogelijk. Je kan starten met het programma wanneer jij wil.

Ook is het mogelijk om het programma een tijd te onderbreken. Bv wanneer je op vakantie gaat, of er andere omstandigheden zijn waardoor je er niet mee bezig kan zijn. Ik heb ervoor gezorgd dat je op elk gekozen moment weer kan doorgaan waar je gestopt bent. Je kan ook gewoon helemaal opnieuw, van bij het begin, beginnen.

“Wat is het dat dit programma zo anders maakt dan andere programma’s over paarden trainen?”

• Het is een innovatieve methode die iedereen kan aanleren en toepassen.
• De 8 connectie-oefeningen die je leert in dit programma zijn gebaseerd op het natuurlijke gedrag en natuurlijk communicatie van paarden. Dus je leert te communiceren en een connectie met je paard op te bouwen op de meest natuurlijke manier!
• Het is zeer interactief, want je kan onbeperkt vragen stellen, je twijfels voorleggen en je ervaringen vertellen. Ik geef altijd antwoord, meestal binnen de 3 dagen.
• Je krijgt toegang tot een gesloten facebookgroup exclusief voor leden van het programma, waar je al je foto’s en video’s kan posten. Andere leden die ondertussen al veel ervaring hebben kunnen je tips en advies geven en uiteraard ben ik ook aanwezig om feedback te geven.
• Je kan het programma van thuis uit volgen, waar je ook bent, op elk gekozen tijdstip.
• Je krijgt levenslang toegang en levenslang feedback.

Karine Vandenborre - Horsefulness

Ik sta klaar om jou en je paard  te begeleiden en te helpen waar jullie dat nodig hebben.
Ik zorg er voor dat je geen spijt hebt dat in het programma bent gestapt!

Dat is mijn belofte aan jou!

Ps: heb je nog vragen? stuur even een mail naar info@horsefulness.be

Karine Vandenborre - Horsefulness
Ik wil de cursus